Transició Ecològica i SEO Bird Life programen el 17 de juliol una acció de neteja i plantació a la platja del Gurugú

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica SEO Bird Life continuen aquest mes de juliol amb accions de voluntariat ambiental i conservació de les platges i l’hàbitat del corriol camanegre. Així, el 17 de juliol es desenvoluparà en la nova zona dunar del Gurugú una plantació d’espècies de flora autòctones, neteja en la zona i reforç de la protecció d’aquest espai. Aquesta duna compta des de primers de juliol amb una talanquera de protecció. Les persones interessades a participar s’han d’inscriure en valencia@seo.org.

“En aquest projecte col·laborem amb SEO Bird Life i contempla diferents actuacions per a potenciar la conservació dels nostres ecosistemes del litoral i millorar la població del corriol, que des de 2021 és considerada en perill d’extinció pel Llibre Roig del Ministeri de Transició Ecològica i SEO”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha subratllat que “ja iniciat un programa de vigilància de voluntariat per a protegir el període de nidificació i ara seguim amb una actuació per a millorar la conservació d’una duna incipient sorgida en el Gurugú”.

La jornada del 17 de juliol de voluntariat ambiental tindrà lloc des de les 17 a les 20 hores a la platja del Gurugú, al costat de la desembocadura del riu Sec. Inclourà una plantació de llavors mitjançant bombes d’argila i arena, neteja de restes en la zona de l’espigó. En 2021 aquesta acció es va dur a terme en la microreserva del Serradal i a la platja del Pinar, que va comprendre la retirada de 31 quilos de residus, el depòsit en peus d’arena de restes orgàniques d’origen marí, l’eliminació de 30 quilos d’espècies de flora invasora, i la plantació de flora autòctona en 10.000 metres quadrats de platja.

Al mateix temps, un grup de voluntaris està traslladant a les platges reecomendaciones els vianants i banyistes de bones pràctiques per a evitar afeccions a l’hàbitat del corriol, recordant la prohibició d’accés d’animals domèstics a la platja i respecte a les zones delimitades en el Serradal i Gurugú.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Xarxes ciutadanes per al corriol camanegre de SEO Bird Life per a millorar la biodiversitat dels ecosistemes dunars en diverses platges del litoral de Castelló i València.