Reactivació agrària

Impuls a

la producció
actual

Venda directa
Posada en marxa de nous punts de venda directa per fomentar el consum de proximitat, evitar intermediaris e incrementar preus dels productors. Dissenyem un mercat de producte de temporada agroecològica i nous espais al Mercat del Dilluns i al Mercat d’Abastos.
Rendiment econòmic
Més formació en cultiu ecològic i de temporada per enfortir la viabilitat econòmica de projectes agroalimentaris en el term, introduir nous perfils i garantir el relleu generacional.
Banc de Terres
Dinamització de les finques en situació d’abandonament del terme de Castelló e impuls del Banc de Terres de Castelló, amb l’objectiu d’acompanyar entre propietaris i potencials productors en l’arrendament, la cessió o els acords de custòdia de parcel·les ara abandonades.

BONIFICACIÓ DE L’IBI RÚSTIC
Reactivem Castelló
Programa formatiu per a la reactivació agrària de Castelló. L’Ajuntament de Castelló amb la col·laboració del Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional, CERAI, proposen aquest programa formatiu dirigit a persones llauradores d’una duració total de 60 hores. S’ofereix un programa formatiu tècnic i aplicat, amb pràctiques reals aplicades en finques agroecològiques i formació en aula i laboratori.

Més info descarregant PDF, click ací
Castelló potenciarà el banc de terres, els mercats de proximitat i formació agroecològica

La Regidoria de Transició Ecològica de Castelló de la Plana impulsa un full de ruta amb sis intervencions per a recuperar el sector primari i cuidar Castelló, reforçant el medi ambient, l’agricultura periurbana i la salut de la població amb un ambiciós Pla de Reactivació Agrària.

Autoria: El Samaruc Digital

Cuidem l’agricultura

La nostra agricultura i ramaderia ens alimenta, ens dona salut i ens cuida el territori

Des de la Regidoria de Transició Ecològica presentem el següent vídeo on diferents testimonis posen en valor el paper de les nostres productores i productors. A totes les persones que guarden la nostra terra.

Autoria: Paula Lorenzino/Carme Ripollés