La ciutat albergarà per primera vegada la trobada, que estarà centrada en despoblació, transició agroecològica i polítiques alimentàries

Castelló acollirà la trobada i assemblea anual de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia entre el 6 i el 8 d’octubre. La plataforma es va crear en 2018 i integra 24 ciutats i pobles de tot l’Estat, des de grans municipis com València, Barcelona, Madrid, Castelló o Saragossa, fins a Orduña, Cardedeu, Godella, Allariz o Rivas. El seu objectiu és promoure sistemes alimentaris locals sostenibles, resilients i respectuosos amb el medi ambient; inclusius, segurs i diversificats per a assegurar menjar saludable, sostenible i accessible al conjunt de la població, i potenciadors de l’ocupació local.

Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, ha mostrat la seua satisfacció perquè Castelló haja sigut triada per a realitzar l’assemblea anual. Ha subratllat que Castelló es va sumar en 2021 a una xarxa interemunicipalista que té la finalitat “de posar en comú polítiques de dinamització agrària respectuoses amb el medi ambient, amb sistemes agroalimentaris de producció agroecològica, saludable i de proximitat”.

“L’associació es va constituir en 2018. En 2020, a causa de la pandèmia vam haver de realitzar la nostra trobada anual en línia En 2021, pel fet que la situació era encara complicada, decidim realitzar-lo al costat de la trobada del Pacte de Milà que es va realitzar a Barcelona. A la fi, i després d’aquests anys difícils, podem tornar a veure’ns i fer el que més ens agrada, intercanviar idees, propostes i solucions locals per a aconseguir una alimentació saludable i sostenible per a tothom”, ha afirmat Jorge Molero, coordinador tècnic de la Xarxa.

Durant el dijous dia 6 en el Planetari de Castelló càrrecs electes i personal tècnic de les administracions locals i entitats de la societat civil, assistiran a sessions i reunions sobre polítiques alimentàries i producció, distribució i logística i gènere; dret a l’alimentació saludable i sostenible, compra pública alimentària, planejament urbà alimentari i avaluació i seguiment de polítiques alimentàries. També es realitzarà una trobada de càrrecs electes i es perfilaran una sèrie de propostes polítiques per a l’any pròxim electoral.

El segon dia, el divendres 7 d’octubre, a més de la celebració de l’assemblea i la reunió del Consell d’Organitzacions Socials, es realitzarà la presentació d’un informe sobre polítiques alimentàries, repte demogràfic i transició agroecològica amb una taula redona posterior. Com a colofó del dia, s’entregaran els primers premis ‘Pobles i Ciutats que Alimenten’ a les millors pràctiques en matèria de polítiques alimentàries locals. Per a acabar, el dia 8 es realitzarà una visita a diferents llocs.

Més informació de la trobada a l’enllaç https://www.ciudadesagroecologicas.eu/trobada-anual-2022-castello