La Junta de Govern inicia la contractació de les obres, valorades en 340.000 euros i que milloraran l’eficiència energètica

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el projecte de la segona fase de reforma de la Cambra Agrària i l’inici del procediment de contractació obert de les obres, valorades en 340.000 euros. Aquesta actuació és finançada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica a través del programa Reconstruïm els Pobles i contempla la substitució de la coberta de l’edifici principal a fi de la millora de l’eficiència energètica i reducció de la petjada de carboni.

“Amb aquesta segona reforma seguim amb el procés de modernització de la Cambra Agrària per a continuar reforçant el seu paper d’epicentre d’acompanyament del sector primari”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat que l’any passat es va dur a terme una primera fase que va comportar una millora de les condicions tèrmiques amb el canvi d’envolvents interiors i exteriors, una actuació que ara es completarà amb el projecte en la coberta.

“Continuem treballant per a millorar el patrimoni municipal i aquesta segona fase d’obres en la Cambra Agrària és un exemple d’això”, ha destacat el regidor d’Urbanisme, José Luis López. “Reformarem la coberta de l’edifici del consell agrari amb la finalitat de millorar la seua eficiència energètica i amb això disposarem d’un millor edifici, més eficient, per a donar servei a la ciutadania”, ha detallat López.

L’actuació comportarà el reemplaçament de l’actual capa de la coberta a fi de millorar el seu balanç energètic per un sistema que incorpora aïllament tèrmic. Les obres respectaran les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l’immoble, que va ser construït en 1931 i forma part del catàleg del patrimoni municipal. El termini d’execució serà de 15 setmanes.

En 2021 es va desenvolupar la primera fase, amb un cost de 176.000 euros també aportat per la Generalitat Valenciana, que va comportar el canvi de 103 peces de fusteria exterior de la façana i patis interiors, portes, finestres i balconeres.

De manera paral·lela, l’Ajuntament està impulsant la instal·lació d’un ascensor per a eliminar les barreres arquitectòniques i garantir l’accessibilitat.

La Cambra Agrària acull l’estructura administrativa de la Regidoria de Transició Ecològica, la Policia Rural, la Brigada Rural, les seus dels tres sindicats de reg, rep permisos de crema, realitza labors d’assessorament i acull diferents cursos formatius i exposicions relacionades amb l’activitat agroalimentària. Així mateix, la sala d’actes és d’ús públic.