Transició Ecològica participa a Rivas en la reunió tècnica anual

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha participat aquest divendres en Rivas Vaciamadrid en la reunió tècnica anual de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia per a compartir polítiques que avancen en models agroalimentaris sostenibles i saludables. En la trobada ha participat el ministre de Consum, Alberto Garzón.

“El 70% de l’alimentació es consumeix a les ciutats. Per això, en la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia més d’una vintena de municipis del país compartim de manera conjunta iniciatives de dinamització agroecològiques respectuoses amb el medi ambient que facen front a l’emergència climàtica, fomenten hàbits de vida més saludables i garantisquen aliments al conjunt de la població”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Navarro ha assistit al costat d’una delegació tècnica de la Regidoria de Transició Ecològica i ha abordat diversos projectes per a posar en valor les polítiques que es duen a terme des de Castelló basades en l’agroecologia.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va comunicar a la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia la concessió Premi Estratègia NAOS d’Especial Reconeixement pels seus treballs per a ajudar les administracions a construir sistemes alimentaris que siguen “sostenibles, resilients i respectuosos amb el medi ambient, inclusius, segurs i diversificats per a assegurar menjar saludable, sostenible i accessible al conjunt de la població i que potencien l’ocupació local”. Va estar acompanyat per l’alcalde de Rivas, Pedro del Cura; la regidora de Transició Ecològica de la localitat, Vanesa Millán; Alejandro Ramon, regidor delegat d’Agricultura, Alimentació Sostenible, i Horta del Ajuntament de València, com a president de la Xarxa; i Jorge Molero, coordinador de l’organització.

La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia es va crear en 2018 amb l’objectiu d’ajudar les Administracions Locals a construir sistemes alimentaris locals agroecològics que asseguren un menjar saludable i accessible a la població administracions a construir sistemes alimentaris locals sostenibles, i potenciadores de reactivació agrària i creació d’ocupació local. L’Ajuntament de Castelló es va adherir en 2021.