L’Ajuntament millora l’organigrama de la Brigada Rural

Potencia el manteniment de sèquies i camins rurals

L’Ajuntament potencia el manteniment de séquies i camins rurals amb dos processos de millora interna

L’Ajuntament de Castelló reforçarà el personal del servei de les Brigades Rurals Municipals i cobrirà en les pròximes dates dues places d’oficial per a potenciar la conservació i la cura del terme municipal. La corporació ha convocat dos processos de millora interna per a promoció de personal municipal amb l’objectiu de modernitzar i incorporar una mirada més sostenible en la gestió dels camins rurals i les séquies públiques.

“Des de l’equip de govern tenim el repte de potenciar la cura i la conservació del nostre entorn rural, millorar la gestió dels camins rurals i la cura de les nostres séquies. Per a avançar en una organització més racional i moderna, volem millorar l’organització interna per a avançar en un model més ecològic i atendre demandes laborals que porten anys pendents de resposta”, afirma Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.

Per part seua, la regidora de Recursos Humans, Monica Barabas, ha destacat l’esforç realitzat per a “avançar en el procés de reforç de plantilles prioritzant aquells serveis que redunden directament en la millora de la ciutat i el benestar de la ciutadania”.

La Brigada Rural s’encarrega de la cura i manteniment de de camins rurals i séquies del terme municipal i està formada per 18 places. La Brigada Rural s’ha vist alterada per les recents modificacions de la Relació de Llocs de treball de l’Ajuntament que ha permés enfortir els llocs intermedis gràcies a una optimització de les places d’operaris.

El radi d’acció de la Brigada Rural abasta els 70 quilòmetres, entre séquies i camins rurals del sòl rural del terme municipal. La Regidoria de Transició Ecològica treballa en un full de ruta per a reactivar l’agricultura i potenciar la conservació del paisatge rural i, en aqueixa sentit, els treballs de manteniment juguen un paper destacat de conservació del paisatge agrari.