Un nou mercat de venda directa de producte de proximitat, el projecte 50 – 50 d’estalvi energètic a les escoles i l’aprovació del Pla d’Acció pel Clima seran les prioritats de 2022


La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha pressupostat per a l’any 2022 un total de 2.048.000 euros, que suposen quasi 800.000 euros més que els destinats per a la gestió del medi ambient en 2015. Un creixement econòmic amb el qual la regidoria confia a abordar en 2022 la creació d’un nou mercat de venda directa de producte de proximitat que complete la Fira de la Taronja, el projecte 50 – 50 d’estalvi energètic en centres escolars i aprovar el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia que ha de fixar les accions per reduir el 55 % de les emissions de CO2 de la ciutat en 2030.

“El Pressupost de Transició Ecològica per a 2022 suposa la consolidació d’un canvi de tendència dins de l’Ajuntament. Estem aconseguint a poc a poc que les polítiques verdes no siguen una anècdota ni un capítol menor dins del Pressupost de l’Ajuntament, sinó que marquen el projecte de ciutat cap al que va Castelló”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La despesa ordinària de la Secció de Transició Ecològica, creada en el Pressupost de 2021, creix un 18% este any i triplica el Pressupost ordinari que tenia el Negociat de Medi Ambient en 2015. El departament de Fernando Navarro ha previst partides per ajudar a la recuperació del sector primari del terme municipal, per afavorir la descarbonització i la transició cap a un nou model energètic, despeses per a la conservació i renaturalització del territori, per desenvolupar Pla de Qualitat de l’Aire, així com una estratègia de campanyes d’educació ambiental per a continuar implicant la ciutadania en la cura del terme i en hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient.

Les principals partides del Pressupost són 80.000 euros per dinamitzar el Parc Agrari de Castelló, 30.000 euros per subvencions a l’economia verda, 70.000 euros per al conveni amb el Sindicat de Regs pel desviament de la séquia major, 140.000 euros per als convenis amb la comunitat de regants del Coto Arrocero, 40.000 euros per a campanyes d’educació ambiental i 105.000 euros per al manteniment de les séquies municipals.