Transició Ecológica impulsa la col·laboració entre productors de la Fira de la Taronja i locals gastronòmics de Castelló

Degusta Taronja ha superat les mil degustacions durant les tres setmanes en marxa i ha reforçat les sinergies entre els citricultors locals i els consumidors i la promoció del producte de proximitat. La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, amb la col·laboració del projecte agroecològic de Terrenae, ha impulsat aquesta iniciativa per a fomentar el consum local i fer costat al sector primari.

“Durant el mes de març quinze locals de restauració han oferit diferents degustacions elaborades amb productes de la Fira de la Taronja. Una aposta per a generar sinergies entre productors locals que busquen vies de canals curts de comercialització i locals de restauració que aporten valor diferenciador amb producte de proximitat”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Des de Terrenae han subratllat que Degusta Taronja ha tingut una important recepció entre el públic de Castelló, en la web s’han registrat 350 valoracions de la iniciativa, i han ressaltat que ha aconseguit associar la Fira de la Taronja amb locals gastronòmics. Solament sumant les degustacions del local de El Colmado, amb la seua palometa de la Fira de Fadrell, s’arribaven a les més de 400 comandes de l’elaboració amb cítric local.

Aquest és un dels espais participants que mantindran les elaboracions de cítrics en la seua carta i que la majoria dels locals coincideixen en la gran recepció de les seues creacions i confirmen que ha sigut una experiència divertida i nutritiva.

L’èxit d’aquesta convocatòria “ha sigut comptar amb projectes molt compromesos, amb ganes de crear i contribuir al cítric local. I sobretot no limitar el format ha sigut clau per a no perdre l’essencial de cada concepte de restauració”, així tanquen el balanç des de Terrenae, d’una jornada que evidencia el poder de la gastronomia com a element dinamitzador.