Transició Ecològica organitza aquest diumenge una activitat pel Dia Mundial del Medi Ambient

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló continua treballant per a posar en valor la importància ambiental de la Marjaleria. Així, dins de la campanya d’educació ambiental de Celebrem amb la Natura ha organitzat en l’aiguamoll aquest diumenge 5 de juny amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient una ruta ciclista i una anellament científic d’ocells. Les persones interessades a participar es poden inscriure a través del telèfon 611 49 60 58 o el correu electrònic info@itinerantur.com.

“La Marjaleria afronta en els pròxims anys un horitzó per a reequilibrar els seus usos ambiental, agrari i residencial i redignificar la conservació de l’ecosistema i els seus valors naturals. Per això, aprofitem el Dia Mundial del Medi Ambient per a realçar la importància paisatgística de la Marjaleria i implicar la ciutadania en la seua cura”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria ja va organitzar en l’edició de Celebrem amb la Natura de l’any passat una ruta ciclista en la Marjaleria i ha donat suport a iniciatives similars desenvolupades per associacions de veïns. També va promoure el I Congrés de la Marjaleria amb la participació de 16 experts i especialistes.

La iniciativa d’aquest diumenge es durà a terme des de les 09.00 a les 13.30 hores amb la col·laboració de l’empresa d’ecoturisme Itinerantur i el Grup Au d’Ornitologia. La ruta ciclista començarà des de l’esplanada del Auditori de Castelló i recorrerà diferents camins de la Marjaleria. La visita comptarà amb un anellament que mostrarà la riquesa en la zona existent respecte als ocells.

La campanya de Celebrem amb la Natura té l’objectiu de posar en valor els els paratges del terme municipal aprofitant la commemoració de dies vinculats al medi ambient. Es pot obtindre més informació en el web naturacastello.es