Transició Ecològica, amb la ONGD Pankara, programa dos activitats el 28 i 29 de novembre

L’Ajuntament de Castelló ha organitzat una setmana d’activitats i accions destinades a commemorar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, el pròxim 30 de novembre. Els actes començaran dissabte que ve 26 amb un homenatge als mestres jubilats, amb diferents activitats de caràcter transversal en les quals participen les regidories de Cultura, Transició Ecològica, Participació Ciutadana i Plurilingüisme, en diversos espais de la ciutat, amb conferències, concerts, itineraris i rutes, tallers agroecològics, cinema, jocs col·laboratius i art.

L’acte central se celebrarà el pròxim dia 30 en la plaça Major, amb la lectura del manifest i activitats per a diferents grups d’edat durant tota la jornada.

La iniciativa és organitzada de manera transversal per les Regidories de Cultura, Participació Ciutadana i Transició Energètica.

Dins de les activitats agroecològiques, el dilluns 28 es presenta, a les 18.00 hores en el Menador, la xarrada-taller Què és un bosc? en la qual des de Transició Ecològica presentarà el bosc mediterrani i pràctiques sostenibles per a la seua repoblació i gestió, entre altres, amb un taller de llavors i una actuació musical, de la mà de la ONGD Pankara Ecoglobal, per a la qual fa falta inscripció en inscripcio.educacio@castello.es.

El dimarts 29, en la plaça Major, la mateixa oenegé proposa un taller familiar d’elaboració i decoració de planters amb material didàctic per a petits i grans, per a conéixer la gran varietat d’hortalisses tradicionals, i les seues llavors, la seua temporalitat de cultiu i les seues propietats.