Jornada per implementar menjadors escolars sostenibles

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha participat en un taller organitzat per la Conselleria d’Agricultura per a avançar cap a menjadors escolars sostenibles i saludables, en el qual que ha destacat les accions dutes a terme per la seua àrea per a generar sinergies entre els productors que dinamitzen la transició agroecològica.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica hem treballat per a religitimar l’agricultura, recuperar el pes que li correspon, millorar les seues condicions, garantir el relleu generacional i conservar el territori, fomentat una estratègia que promou una producció agroecológica i canals curts de comercialització”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Ha assenyalat actuacions desenvolupades com a plans de formació en agricultura agroecològica o trobades del sector per a propiciar xarxes entre els productors que derive cap a la transformació agroecològica, amb un model d’alimentació sostenible, saludable, que aposta per un producte agroecològic i de temporada i la promoció de la venda de proximitat.

La jornada ha abordat l’articulació entre la producció local i la cuina del centre escolar i la creació de xarxes de productors locals. Han participat Clara Segarra i María Jesús Vilches (Mes de Noguera, Marta Ribó (Justícia Alimentària ) i Sarai Fariñas i Pedro Lloret (CERAI)