L’Oficina de Transició Energètica organitza aquest divendres una carpa informativa i un taller a Castelló per informar de les actuacions existents per reduir el consum

L’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA) visitarà aquest divendres, 11 de març, la ciutat de Castelló de la Plana per a acostar la cultura energètica als veïns i les veïnes d’aquest municipi a través de la seua oficina itinerant i d’una xarrada-taller. Amb aquest servei públic, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica assessorarà la ciutadania en estalvi energètic i promourà l’eficiència i l’autoconsum mitjançant energies renovables. L’activitat compta amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló.

De 10 a 13 hores, l’OTEA se situarà en l’entrada de l’Espai Cultural Menador (Plaça de l’Hort dels Corders, 4), on es farà una conferència informativa oberta al públic a les 10.30 hores. L’acte comptarà amb la presència del director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco; i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro

“Aquest servei és una oportunitat perquè la ciutadania conega models energètics sostenibles que propicien un estalvi en el consum i en l’energia i ens fa avançar en la lluita contra el canvi climàtic”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica.

A través d’aquesta oficina itinerant de la Generalitat, els assistents podran conéixer de primera mà les energies renovables i es fomentarà el seu ús, amb l’assessorament tècnic necessari per a incorporar les energies renovables a casa, sol·licitar subvencions o promoure la creació de Comunitats Energètiques Local, entre altres.

L’oficina es posa a la disposició de municipis, associacions i col·lectius de tota la Comunitat Valenciana que vulguen rebre suport, informació i formació en matèria de transició energètica, a través del correu electrònic oteacv@gva.es i el telèfon 650 084 509.