Ofereix diferents degustacions amb cítrics procedents de la Fira de la Taronja

La iniciativa es desenvolupa fins al 31 de març

Quinze locals de restauració de Castelló participen des de aquest dijous al 31 de març en la primera edició del Degusta Taronja, una iniciativa impulsada per la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló en col·laboració amb Terrenae. L’objectiu principal és crear una xarxa local de cítrics per vincular els agricultors de les parades de la Fira de la Taronja de la plaça Fadrell amb els locals participants. Cadascun tria de forma totalment lliure el tipus d’elaboració que presenta perquè precisament es busca la diversitat d’usos i aplicacions de la taronja per fomentar un consum gustòs a les cases. Se pot obtindre més informació de les degustacions participants al web degustataronja.com.

La primera edició connecta productors amb la restauració per impulsar el consum local en tots els àmbits de la cadena de valor. Es tracta d’una iniciativa innovadora a Castelló pels propòsits i criteris de participació. L’organització de Terrenae, com acció promocional va repartir una mostra de taronges de les citricultores pels restaurants. S’ha vinculat l’agricultor més adient a cada local per tal que les elaboracions continguen el cítric de la plaça Fadrell. Per tal d’aconseguir una sinergia que puga durar en el temps, els vincles s’han creat seguint uns criteris de localització i proximitat, necessitats de servei o per tipus d’agricultura.

“Amb aquesta iniciativa generem sinergies entre productors locals i restauradors per a posar en valor els nostres cítrics i promoure un consum de proximitat. Una activitat vinculada al mercat de venda directa de la Fira de la Taronja amb la qual volem ajudar al nostre sector a propiciar preus justos i millorar la seua rendibilitat”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

“L’essència del Degusta és facilitar el treball a la restauració i ajudar a comunicar el cítric local, per això era necessari donar flexibilitat de preus i no limitar el format per mantindre l’essència de cada concepte gastronòmic i arribar a tots els seus públics”, explica Carla Centelles, fundadora de Terrenae. Cada participant presenta un Degusta en base al seu estil: cóctels, pastisseria, postres enmarcats en menús o tapas formen part del primer Degusta i cadascun presenta un preu d’acord al format. 

Vitamina Castelló és el lema amb el qual treballen l’àrea de Fernando Navarro i Terrenae per promocionar el cítric local. El Degusta Taronja s’afig a la dinamització amb tallers, degustacions i showcookings al mercat de la Fadrell per divulgar sobre cultius, varietats, plagues i formes de consum conscient. La passada edició es va celebrar el 12 de desembre i el pròxim abril, tindrà lloc una altra jornada per a tots els públics.