Ajuntament i Conselleria d’Agricultura promouen una formació per avançar en la transició agroecològica

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb els Serveis de Producció Ecològica i Innovació i Transferència de Tecnologia de la Conselleria d’Agricultura en un nou curs formatiu per a ajudar el sector agrari a millorar el seu rendiment. La formació serà del 28 al 31 de març i versarà sobre canals curts de comercialització per a avançar en la transició agroecològica. Les persones interessades han d’inscriure’s en el correu electrònic esexag_vilareal@gva.es o a través del telèfon 964336622.

“La crisi primer per la pandèmia i ara per la invasió d’Ucraïna han posat de manifest la necessitat que té el sector agrari d’acurtar la seua cadena alimentària, potenciar la venda en canals curts de comercialització i anar cap a la transició agroecològica per obtenir preus justos i fer un model rendible. Ara amb la Conselleria d’Agricultura col·laborem en una formació per conéixer experiències de venda de proximitat que han servit per dinamitzar propostes agroecològiques en altres municipis”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El curs es desenvoluparà en la Cambra Agrària Municipal, avinguda de Lledó 16, de 17 a 20 hores. També col·laboren en la seua organització la Cooperativa Sant Isidre, el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana i la Xarxa d’Agroecologia de Castelló.

La primera sessió del dilluns 28 es dividirà en dues sessions. La primera abordarà el model alimentari agroecològic i el comerç just local com a element diferenciador de la producció agroecològica; i la segona, els canals curts de comercialització, totes dues a càrrec de l’especialista en agroecologia, Leo Almenar.

El dimarts 29, la primera part tractarà de la compra pública com una oportunitat per al sector, amb Raquel Álvarez, de Justícia Alimentària; i la segona, sobre els mercats de venda directa, amb Mónica Rubio, de l’Ajuntament de Godella. El dimecres 30, Juan Lliso, del Servei de Transferència de Tecnologia, durà a terme un taller sobre comercialització , la valorització del nostre producte i com arribar al consumit.

El curs finalitzarà el dijous 31 amb un taller participatiu amb Leo Almenar.

L’impuls de plans formatius és una de les línies incloses en el Pla de Reactivació Agrària, que ha dissenyat la Regidoria de Transició Ecològica per a ajudar a modernitzar al sector amb producció agroecològica i canals curts de comercialització.