Transició Ecològica organitza activitats sobre reciclatge o exposicions de biodiversitat els divendres a la platja del Pinar

La Regidoria de transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló sensibilitza aquest estiu sobre la importància de cuidar i conservar el litoral en tallers d’educació ambiental cada divendres en diferents punts de la platja del Pinar.

“La protecció dels nostres ecosistemes del litoral és clau per a garantir la seua conservació i fer front a l’emergència climàtica. Amb aquests tallers ensenyem a la ciutadania l’impacte negatiu de la contaminació al Mediterrani i la necessitat de conservar les nostres platges, reduir l’ús del plàstic i apostar pel reciclatge”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les activitats es desenvolupen els divendres fins a la primera setmana de setembre. Aquest pròxim divendres serà de de 19 a 21 hores, i a l’agost i setembre, de 18 a 20 hores.

Amb metodologies participatives mostra la necessitat de respectar-la naturalesa fomentant el reciclatge i la reutilització i donant a conèixer la biodiversitat del Mediterrani.

Hi ha tallers de reciclatge amb gots, contenidors de cartó, exposicions sobre algues i l’elaboració de bosses reutilitzables, així com experiments sobre tamisat d’arena.

Els participants desenvolupen moneders, imants de nevera o capsetes de mussol.

L’expositor té tres ubicacions. A la platja de la Pineda, enfront del restaurant La Ola, estarà el 19 de juliol i 18 d’agost. Enfront del Pingüins, el 12 d’agost i 2 de setembre. I enfront del Planetari, el 5 i 26 d’agost.

Transició Ecològica complementa les activitats en el litoral aquest estiu amb jornades en el Vaig moldre la Font i anellaments científics d’ocell en diversos parcs de la ciutat.