Transició Ecològica organitza l’activitat dins de l’Oficina de l’Energia el 9 de març en el centre Urban

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament ha organitzat, en el marc de l’Oficina de l’Energia, un taller obert a la ciutadania sobre comunitats energètiques locals a fi d’impulsar el autoconsum en les llars i ajudar a reduir la factura de la llum i el gas. La jornada tindrà lloc el 9 de març a les 17.30 hores en el centre Urban. Les persones i associacions interessades a participar poden inscriure’s i informar-se a través del correu electrònic oficinadelaenergia@castello.es o el telèfon 964220592.

“A través de l’Oficina de l’Energia hem programat l’organització del segon taller en el qual volem implicar la ciutadania en les comunitats energètiques locals, una figura que permet usos compartits a llars i pimes a 500 metres al voltant d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat l’objectiu de l’Oficina d’ajudar les llars a reduir la seua factura energètica.

“Volem d’aquesta manera posar a la disposició de la ciutadania d’eines perquè puguen fomentar l’autoconsum energètic en els habitatges, lluitar contra la pobresa energètica i adaptar a la ciutat als reptes del canvi climàtic”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El taller del 9 de març serà impartit per Sapiens Energia, que abordarà casos d’èxit de comunitats energètiques locals. El centre Urban es troba en la Quadra de la Salera s/n.

Transició Ecològica va iniciar l’Oficina de l’Energia el passat 1 de febrer en l’avinguda de Lledó. Contempla un servei d’assessorament personalitzat, amb atenció presencial els dimarts i dijous de 09.00 a 14.00 hores, així com telemàtica, a través de cita prèvia.

L’Oficina ofereix Assistència per a l’optimització de la factura energètica i informació de l’actualitat normativa que afecte el dret dels consumidors en relació amb l’ús de l’energia; servei d’assistència per al desenvolupament de projectes de generació, comunitats energètiques, autoconsum, identificació de necessitats i l’accés a finançament; informació sobre diferents programes d’ajudes; i assessorament per a la mobilitat elèctrica.