El regidor de Transició Ecològica destaca el projecte agrosocial que congrega a Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha destacat aquest dimarts en una visita a l’hort urbà de San Lorenzo el projecte agrosocial que s’impulsa en el lloc amb l’assistència de l’associació Terra i Dona. Usuaris de diversos col·lectius de la ciutat com Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias realitzen pràctiques agroecològiques en l’hort.

“Aquesta proposta converteix un dels horts urbans com el de San Lorenzo en una proposta per fomentar la integració social a través del coneixement i foment d’hàbits sostenibles en els cultius i la promoció d’una alimentació saludable i de temporada”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, que ha departit amb diferents usuaris i una responsable de l’associació de Terra i Dona.

Els alumnes de Cocemfe, Ateneu, Creu Roja i Afanias participen en diferents tallers d’agricultura ecològica, sobre compostatge, plantes aromàtiques o el sistema de reg, entre altres. També es realitzen col·laboracions amb grups de la Taula de San Lorenzo, com el servei de Jardineria de Càritas i la Fundació Secretariat Gitano.

Aquesta activitat està involucrada en dues iniciatives de la Fundació Global Nature. Una contempla l’observatori de la biodiversitat agrària; i una segona, Fleurs Locals, que consisteix a sembrar llavors locals en l’hort

El projecte té l’objectiu dr reforçar la connexió entre la societat i l’activitat agroecològica, promoure el consum saludable i generar a través de l’hort un espai d’inclusió, propiciant un espai en el qual l’activitat agrícola coexisteix amb activitats de caràcter social, educatives, lúdiques i terapèutiques.

Té un calendari de quatre anys: en el primer planteja una millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional a través de l’aprenentatge de l’agricultura ecològica en els seus programes de teràpia ocupacional. Després, la idea s’ampliarà a persones majors per a afavorir un envelliment actiu, i als centres educatius per conscienciar en hàbits saludables amb productes de temporada i de proximitat.