Transició Ecològica implica 23 centres educatius en 15 activitats

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha involucrat en l’últim curs educatiu a 6.500 escolars de 23 centres de la ciutat en la campanya d’educació ambiental de Eduquem en Verd. A través de 15 activitats, els alumnes han aprés hàbits per a conservar el territori, posar en valor l’horta i promoure una alimentació saludable i de temporada.

“Agraïm la implicació dels col·legis i instituts participants en una nova edició de Eduquem en Verd, en la qual els escolars han assistit a diferents tallers on han conegut aprenentatges sobre la cura de la nostra biodiversitat, sobre el treball dels nostres productors i productores, mercats de proximitat o un consum saludable”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha subratllat la importància d’impulsar l’educació ambiental en les edats més primerenques per a avançar cap a “maneres de vida que siguen més saludables i sostenibles” i “fer front a l’emergència climàtica”.

Eduquem en Verd contempla un catàleg d’activitats que ha inclòs visites teatralitzades, concursos, jocs o tallers o gimcanes dirigit a alumnes de les etapes d’Infantil, Primària, Secundària i Batxiller.

Ha hagut jornades que han posat en relleu els productes de l’horta, el valor de l’agricultura i la biodiversitat cultivada, els mercats de proximitat i un consum responsable i saludable.

Altres iniciatives han mostrat la riquesa ambiental del terme municipal amb visites a diferents parcs de la ciutat i al litoral, en les quals s’han traslladat aprenentatges sobre la fauna i flora i els ecosistemes del terme i la necessitat de conservar el paisatge i el territori.

També s’han dut a terme jornades d’observacions d’aus.

Eduquem en Verd es desenvolupa durant el curs escolar. La Regidoria de Transició Ecològica destaca el treball dels centres educatius a promoure entre el seu alumnat dinàmiques sostenibles, responsables i saludables.