El nou espai contempla una atenció personalitzada i gratuïta en l’avinguda de Lledó 16, tant presencial com telemàtica

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló posarà en servei el pròxim 1 de febrer la primera Oficina Municipal d’Energia, un nou espai dirigit a la ciutadania d’assessorament i formació gratuït amb atenció personalitzada que es crea amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania a estalviar en la factura de la llum i el gas, reduir la pobresa energètica i avançar en la transició verda. L’Oficina estarà en l’avinguda de Lledó 16 i hi haurà atenció presencial els dimarts i dijous, de 09.00 a 14.00 hores, i telemàtica.

“L’augment dels costos energètics s’ha convertit en una de les principals preocupacions de les llars i ha posat de manifest la necessitat d’accelerar una transició energètica més justa i democràtica, que afavorisca l’estalvi en la despesa energètica domèstica i disminuïsca l’impacte en el medi ambient. Per això, des de l’Ajuntament posem en marxa una nova Oficina de l’Energia que ajude la població a comprendre la factura per a aprendre a estalviar en llum i gas i millorar l’eficiència energètica a les llars”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L’Oficina de l’Energia de Castelló es concep com un espai d’informació i formació que proporciona assessorament a la ciutadania per a optimitzar la factura energètica i afavorir l’autoconsum. Així, ofereix consells per a aconseguir reduir el consum energètic domèstic, informa de l’actualitat normativa que afecte el dret als consumidors, assessora i col·labora en els tràmits sobre diferents programes d’ajudes públiques, i contempla assistència per al desenvolupament de projectes de cogeneració, autoconsum amb energies renovables i comunitats energètiques locals. També assessora sobre qüestions de mobilitat elèctrica, quant a ajudes per l’adquisició de vehicles elèctrics, punts de recàrregues disponibles i carregadors.

Es podrà sol·licitar cita prèvia partir de l’1 de febrer per a una atenció presencial els dimarts i dijous, en la primera planta de la Cambra Agrària, situada en l’avinguda de Lledó 16, així com de manera telemàtica, en el web Ajuntament de Castelló (castello.es). Qualsevol dubte es podrà atendre mitjançant el correu electrònic: oficinadelanergia@castello.es o el telèfon 96.4220592.

La Regidoria de Transició Ecològica inicia el projecte amb l’assistència externa de Azigrene, amb un pressupost de 18.000 euros, amb la idea de continuar més endavant a través del personal de la pròpia Regidoria de Transició Ecològica. Els objectius de la proposta pretenen propiciar un estalvi energètic i una millora de l’eficiència energètica en les llars, i ajudar a adaptar a la ciutat als reptes del canvi climàtic, combatre la pobresa energètica i capacitar a la població perquè escometa les actuacions que permeten el proveïment mitjançant energies renovables i l’autoconsum.

.