La Regidoria de Fernando Navarro contempla el desenvolupament de plaques fotovoltaiques o el projecte d’ampliació del Molí la Font

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló incrementa un 30% el pressupost respecte a 2015 i consolida la brúixola verda a la ciutat. El departament que dirigeix Fernando Navarro contempla polítiques per a fomentar l’autoconsum energètic, reforçar la conservació del territori amb el projecte d’ampliació del Molí la Font i el Pla de Vigilància en la Marjaleria, o continuar amb mesures de reactivació agroecològica.

“Enguany destinem des de Transició Ecològica 1,8 milions d’euros per a potenciar les polítiques ecologistes a l’Ajuntament de Castelló, que cada vegada seran mes centrals en el futur de la ciutat gràcies als canvis administratius i pressupostaris impulsats durant aquest mandat”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha recordat que l’augment del pressupost respecte a 2015 s’ha vist acompanyat en aquest mandat per la creació de la nova estructura administrativa de Transició Ecològica.

En transició energètica, el pressupost contempla la instal·lació d’una planta fotovoltaica per a subministrar a la primera comunitat energètica local, el projecte d’estalvi energètic 50 50 en els centres educatius, i el pla de millora contínua del programa d’acció pel clima i l’energia. La Regidoria, a més, preveu la posada en marxa d’una oficina d’energia i clima que assessorarà la ciutadania per a reduir la factura energètica i adaptar-se al canvi climàtic.

En matèria de conservació ambiental, cal destacar la redacció de la primera estratègia de biodiversitat, el desenvolupament d’un nou pla de vigilància de la Marjaleria que garantisca la cura dels seus valors ecològics, i l’elaboració del projecte d’ampliació del paratge del Molí la Font.

En polítiques agroecològiques, hi ha previstes ajudes per a impulsar l’economia verda i millorar els horts urbans, així com la recuperació del servei d’atenció al públic en la Cambra Agrària Municipal.

També cal ressenyar un augment en la partida del servei de la Brigada Rural a fi de potenciar la conservació del territori.

Finalment, la regidoria quasi triplica el pressupost en campanyes d’educació ambiental amb l’objectiu d’implicar la població en hàbits sostenibles i verds.