Transició Ecològica organitza aquest dissabte en el Menador una jornada oberta de presentació de les activitats

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa des d’aquest mes de desembre fins a octubre una campanya de dinamització en els horts urbans de la ciutat per a fomentar pràctiques d’autoconsum agroecològiques i una alimentació saludable i de temporada entre els usuaris i la ciutadania. Aquest dissabte 10 de desembre ha organitzat una jornada oberta de presentació de les activitats, en el Menador a partir de les 10.30 hores.

“Amb aquesta nova proposta volem ajudar a avançar en hàbits saludables que milloren la qualitat de vida de la ciutadania i posar en valor pràctiques agroecològiques, un cultiu d’hortalisses de temporada, una alimentació saludable i un ús racional i sostenible dels nostres recursos”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Aquesta iniciativa es desenvoluparà amb l’assistència de l’ONG Pankara Ecoglobal en cinc horts urbans, quatre dels quals són gestionats per associacions veïnals i un cinqué per la Regidoria de Gent gran. Contempla tres sessions cada mes de desembre fins a octubre que seguiran el calendari de cultiu de cada hort. L’espai dedicat a les activitats i tallers serà complementat amb jocs i propostes lúdiques per als més xicotets.

Els objectius d’aquesta campanya pretenen promoure l’agroecologia en els horts urbans per a afavorir un autoconsum més saludable; sensibilitzar sobre el valor ecològic dels ecosistemes; conscienciar sobre una gestió racional dels recursos; impulsar una alimentació saludable i de temporada; fomentar un consum responsable; i donar a conéixer les varietats i llavors tradicionals.

Les diferents sessions abordaran, entre altres temes, l’horta holística i la fertilitat de la terra, una planificació de l’horta, la gestió de l’aigua, la sembra, la biodiversitat de l’horta, la *biofertilización, i cultius de temporada. També s’organitzaran visites als diferents horts i un seguiment dels cultius d’hivern i d’estiu.

Així mateix, totes les activitats formatives incorporen la igualtat de gènere i crearan espais de reflexió i convivència inclusius.

El pressupost d’aquesta activitat se situa en els 15.000 euros.