Transició Ecològica presenta el servei i convoca un taller obert a la ciutadania el 9 de febrer en l’avinguda de Lledó 16

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha presentat aquest dijous la nova Oficina Municipal de l’Energia, un nou servei d’assessorament gratuït i personalitzat dirigit a la ciutadania per a ajudar les llars a reduir la seua factura energètica fins a un 30% i fomentar l’autoconsum. L’espai està operatiu des de l’1 de febrer, i contempla atenció presencial els dimarts i dijous, de 09.00 a 14.00 hores en l’avinguda de Lledó 16, a més de telemàtica. Es pot sol·licitar cita prèvia en el web castello.es.

“Davant els reptes del canvi climàtic i l’increment del preu energètic, hem d’avançar en una transició ecològica justa, i per a això hem de posar les eines perquè els canvis d’hàbits estiguen acompanyats per l’Administració Pública donant suport i assessorant per a propiciar aquesta transformació”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat el treball de l’equip de la Regidoria i ha asseverat que “l’Oficina serà a llarg terme molt útil per a la ciutadania, per a comprendre la seua factura, canviar dinàmiques de mobilitat, promoure l’ús d’energies renovables i adaptar-se a la lluita contra l’emergència climàtica”.

La Regidoria ha iniciat l’Oficina amb el suport de la consultora Azigrene i l’objectiu és continuar amb aquest servei a través del propi departament de Transició Ecològica. Rafael Vázquez, responsable, de Azigrene, ha explicat que l’Oficina ofereix informació sobre la factura energètica de les llars per a optimitzar l’eficiència energètica, assistència tècnica per a impulsar l’autoconsum amb energies renovables o sobre mobilitat elèctrica, així com suport per a tramitar les ajudes públiques existents.

El servei també organitzarà jornades amb la ciutadania i col·lectius. Així, ja ha realitzat una formació interna amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, ja ha convocat un taller obert a la ciutadania el pròxim 9 de febrer, a partir de les 17.30 hores, en l’avinguda de Lledó 16.

Les persones interessades a obtindre informació i cita prèvia de l’Oficina poden fer-ho a través del web castello.es. També poden sol·licitar-la i inscriure’s en el taller del dia 9 de febrer a través del correu oficinadelaenergia@castello.es o el telèfon 964220592.

L’objectiu d’aquesta Oficina és reforçar l’eficiència energètica en les llars, reduir la pobresa energètica i adaptar a Castelló als reptes del canvi climàtic. Segons la previsió de Azigrene, es pot aconseguir un estalvi del 5% en canvi d’hàbits, d’un 10% en monitoratge i control; un 20% en mores en aïllament; un 50% en il·luminació; un 4% en un canvi a l’ascensor; entre un 12 i un 23% en la modernització d’instal·lacions tèrmiques i un 12% amb la introducció d’energies renovables.