La Regidoria de Transició Ecològica ha rebut imatges de 138 persones i inaugura una exposició en la Cambra Agrària

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha fet lliurament aquest dijous dels premis del concurs de fotografia digital Marjaleria Viva, una iniciativa que ha volgut implicar la ciutadania en la posada en valor de l’emblemàtic espai de la ciutat. L’acte ha tingut lloc en la Cambra Agrària Municipal, que ha inaugurat al mateix temps una exposició amb les 12 principals fotografies.

“Hem centrat enguany el concurs de fotografia de la Regidoria en la Marjaleria per a a través de la imatge mostrar la riquesa ambiental de nostra Marjaleria i destacar la importància de la seua conservació i la necessitat de compatibilitzar els usos ambiental, agrari i residencial”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha subratllat l’impacte del concurs amb la participació de 138 persones.

El primer premi ha recaigut en Francisco García Paterna amb el títol Marjal a la Gauguin.; el segon en Paula Lorenzino, amb Sinergia; i el tercer en David Píriz Barragán, amb Transhumància. El premi a la millor categoria juvenil ha correspost a Patricia Romero Gil, amb Reflexos en el capvespre; i el premi a la difusió en xarxes socials a Daniel Gómez Morales, amb Mosaic Vegetal.

Els següents guardonats han sigut Pascual Lengua García, amb Martín el pescador; Juan Andrés Vega, amb Pixaví; Adrián Escrig Orenga, amb Patos nadando en acequia; Ramón Romero Casaña, amb Atardecer en la Marjaleria; Marc Barreda Llorens, amb Equilibrisme al senill; Laia Tirado Salvador, amb L’essència del capvespre; i Miguel Ángel Ferreres Coll, amb Caragol.

Els tres primers premis han rebut 900, 600 i 400 euros respectivament. La categoria de xarxes socials, 400 euros, i la millor imatge juvenil un lot de material fotogràfic valorat en 500 euros. Els dotze guardonats han comptat, a més, amb una caixa de productes de proximitat.

Un jurat format per representants de l’Ajuntament, Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat i de l’àmbit professional de la fotografia s’ha encarregat de seleccionar les 12 millors.

Les dotze imatges formen part d’una exposició que es pot visitar en la Cambra Agrària Municipal, de dilluns a divendres, de 08.30 a 15.00 hores. També es poden veure al web castello.es, en aquest enllaç Ajuntament de Castelló (castello.es)