Transició Ecològica destaca la implicació ciutadana en les activitats i destaca l’increment del pressupost en educació ambiental

La campanya d’educació ambiental de Celebrem amb la Natura va congregar a prop de 400 persones en les 18 activitats organitzades en 2022. Aquesta iniciativa que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló posa en valor la riquesa ambiental, pràctiques agroecològiques i hàbits sostenibles aprofitant la commemoració de diversos dies especials vinculats al medi ambient.

“L’afluència en la campanya mostra la implicació de la ciutadania en la conservació del territori, la qual cosa ens anima a continuar reforçant unes campanyes d’educació ambiental per a continuar conscienciant en la importància de la cura del territori i impulsar dinàmiques més sostenibles per a millorar la qualitat de vida”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha recordat que per això el seu departament ha triplicat enguany el pressupost municipal en matèria d’educació ambiental.

Celebrem amb la Natura va ampliar en 2022 la xifra d’activitats fins a 18 i va dur a terme rutes de senderisme i ciclistes, tallers, jocs, plantacions d’espècies autòctones, xarrades, gimcanes i jornades de neteja en el litoral. Es va desenvolupar a les platges de la ciutat , Desert de les Palmes, la Magdalena, Tossal Gross, Marjaleria, parc Ribalta, parc Litoral, parc Geòleg Royo, Molí la Font, horts urbans i el centre d’interpretació de les els Columbrets.

Entre altres, destacar lel taller de plantació pel Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, la ruta de senderisme interpretatiu pel Dia Mundial de la Terra, la ruta ciclista i l’anellament d’ocells pel Dia Mundial del Medi Ambient, la jornada de neteja a la platja pel Dia Marítim Mundial, una degustació amb productes de proximitat pel Dia Mundial contra el Consumisme, i un geocaching pel Dia Mundial de les Ciutats.

Per a aquest anomenat, la Regidoria de Transició Ecològica promou en tres convocatòries una anomenada a projectes per a reforçar les campanyes d’educació ambiental, que engloba quatre programes d’activitats: activitats vinculades amb dies relacionades amb el medi ambient, iniciatives destinades a escolars; activitats de consum responsable i reciclatge i activitats durant la temporada estival.