Transició EcològicaTransició Ecològica mantindrà el mercat de venda directa en les dates nadalenques en tancar els diumenges 25 de desembre i 1 de gener

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló celebrarà els dissabtes 24 i 31 de desembre la Fira de la Taronja en el seu emplaçament habitual de la plaça Fadrell. El mercat de venda directa es durà a terme aquests dies per a oferir aquesta alternativa en aquestes dues setmanes al no dur-se a terme en els diumenges festius del 25 de desembre i 1 de gener.

“En aquestes dates volem continuar ajudant a les nostres productores i productors de cítrics, generant sinergies amb els consumidors amb preus justos i impulsant una alimentació de temporada i saludable”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha subratllat que perquè la ciutadania dispose de la Fira de la Taronja en aquestes setmanes obrirà les seues portes dos dissabtes per a compensar els tancaments dels festius assenyalats.

Així mateix, la Fira de la Taronja tornarà a ser aquestes dates un punt de promoció del consum de grillons de mandarines en Nit de cap d’any en comptes de raïm, una tradició que va guanyant més adeptes amb el pas dels anys i que reforça la projecció dels cítrics de Castelló.

La Fira de la Taronja se celebra durant la temporada citrícola de 09.00 a 14.00 hores en la plaça Fadrell, amb l’objectiu de, generar canals curts de comercialització que reduïsquen la petjada ecològica, proporcionar preus justos i impulsar el consum de cítrics de proximitat i de temporada entre la població.
L’edició d’aquest exercici inclou un calendari de varietats de temporada de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) per a divulgar els matisos dels diferents productes.

Els participants ofereixen durant la temporada de cítrics les varietats de cítrics segons temporada, com marisol -octubre i novembre-, clemenules -novembre i desembre-, navel -desembre, gener, febrer, març i abril-, hernandina -gener, febrer i març-, navel late -gener, febrer, març i abril-, sanguina -febrer- i llimes -durant tota la Fira-.