Transició Ecològica reforça les campanyes per a implicar la ciutadania en la conservació del territori i en hàbits saludables

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat la primera convocatòria de la crida a projectes que impulsa la Regidoria de Transició Ecològica que abasta la primera meitat de l’any. Contempla tres campanyes: activitats commemoratives de dies relacionats amb el medi ambient, iniciatives dirigides als centres educatius, i propostes de consum responsable i reciclatge. Set empreses i associacions han sigut les adjudicatàries.

“Enguany hem promogut la crida a projectes per a reforçar l’educació ambiental i fer que empreses i entitats relacionades en aquesta matèria siguen més proactives en la realització de les diferents campanyes que organitza la Regidoria”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les activitats vinculades a dies del medi ambient han sigut adjudicades a Calderona Viva SL. La campanya destinada als centres escolars s’ha dividit en cinc lots: Activitats de boscos, pinedes i zones litorals s’ha ha adjudicat a l’Associació Econsciencia; propostes de representació teatral, a Centre d’*Estudis la Bruixola; activitats de temàtica agroalimentària, a Connecta Natura; tallers de fauna, a l’Associació Grup Au d’Ornitologia; i jornades de biodiversitat, a la Fundació Limne. En la tercera campanya de consum responsable i reciclatge, Itinerantur promourà el taller petjades i rastres.

En els pròxims mesos es llançaran altres dues noves convocatòries d’aquesta crida a projectes. Una recollirà activitats previstes al juliol i agost, i una altra activitats a portara acabe en la segona meitat de l’exercici.

El pressupost màxim dels projectes anomenada en 2023 se situa en els 55.000 euros.