Transició Ecològica recolza una iniciativa que es desenvoluparà en Hort dels Corders en les jornades Rebrots d’Arrel

Castelló acollirà aquest dissabte 18 de febrer el Mercat de la Terra, un espai amb productes de proximitat, ecològics i artesanals de les comarques de Castelló. Aquesta iniciativa tindrà lloc en la plaça Hort dels Corders, de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 20.30 hora, i s’emmarca en les jornades Rebrots d’Arrel que organitza l’associació Connecta Natura per a realçar les varietats tradicionals, amb el suport de la Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló.

“La nostra agricultura i ramaderia posaran en valor la importància del consum de proximitat i temporada i la sobirania alimentària, per a avançar cap a una producció agroecològica respectuosa amb el medi ambient i ajude a reactivar al nostre sector primari, i promoga entre la ciutadania hàbits més sostenibles i saludables”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.


El Mercat de la Terra, que serà desenvolupat per Terrenae, acollirà diversos productes de ramaders i agricultors de municipis de la província de Castelló la nostra Província. Entre uns altres, estaran Malaerba, Formatgeria La Planeta, D’Armela, La Somniada, Varona La Vella o la Caseta d’Espadà, Pobill Ecològic. 

Al Mercat s’afegirà una oferta d’activitats de joc i aprenentatge per als més xicotets. Unes activitats pensades perquè es divertisquen alhora que coneixen l’agroecologia i les varietats tradicionals.

Les jornades de Reborts d’Arrel promouran el divendres 17 i dissabte 18 en el Menador un intens programa de ponències, taules redones i tallers amb representants d’associacions, projectes i iniciatives de tota Espanya i de l’àmbit internacional. Prova d’això serà la presència de la Xarxa Estatal de Llavors, la Sociedade Agrícola do Freixo do Meio (Portugal) o James Hutton Institute (Escòcia), entre altres quinze projectes.

L’objectiu és recuperar el llegat de varietats com a base sobre la qual aplicar els coneixements i el recursos tècnics actuals. D’aquesta manera es podria millorar la productivitat d’aquestes varietats i, al mateix temps, aconseguir models de cultiu més sostenibles i justos, gràcies a la seua rusticitat i identitat local, afirmen des de Connecta Natura.

Les jornades finalitzaran el dissabte a la vesprada amb una celebració en forma de bingo musical.

Més informació de les jornades i inscripcions en aquest enllaç: https://linktr.ee/rebrotsdarrel